Friday, 3 February 2012

Geram

Posted by Nia at 19:03
Geramnya dengan laki aku ni, tadi baru terbaca message dia kat fb. Orang duk tanya pasal saya, pasal baby...boleh tak dia siap cerita lagi tiub tersumbat, buat iui fail, buat operate lagi...panasnya hati...

Aritu tgk dia chat dengan girl yg dia penah minat dulu pun sama. Dah bagitau dah, tak payahla cerita dengan orang lain. Cakap je takde rezeki. Apa susah. Ni mulut tempayan macam perempuan jek..
Buat apa la nak cerita dengan orang. Bengang...

8 comments:

puteri211079 on 3 February 2012 at 20:55 said...

As salam Nia...


Sabar yer....jgn stress2 sgt...

A*nY on 3 February 2012 at 21:29 said...

Nia....

saya faham...sabar ya...
Org llki ni kkdg dia x fikir benda tu "sensitif padda kita

Dahlia Sayang on 3 February 2012 at 23:41 said...

ala kesianya....
apa nak buat nia, sabar je lah. nia kene bagitahu suami jgn cakap mcm tu dgn kawan-kawan.kesian nia.sabar yee...

::EIDA:: on 4 February 2012 at 00:14 said...

Alamak.. tak suka nye situasi ni.. Ida pernah kene... Balik tu, terus face to face dgn hubby bincang psl ni.. Kita ada maruah yg perlu dijaga.. so, nia, bincang dengan hubby yer...Fahamkan dia perasaan kita mcmne bila hal 'sensitif' dijadikan topik perbualan.. =)

Nia on 4 February 2012 at 04:30 said...

puteri: sekarang dah ok. Tadi memang panas...hehe

A*ny: ntah la ek, nak berkongsi masalah dengan orang kena la tengok tempat dan dengan siapa kita nak luahkan. Boleh ke dia tolong kita kalau kita cerita masalah. Kalau tak, buang air liur jek la bercerita pasal hal ni.

Dahlia: rasanya dah beberapa kali dah cakap kat dia, ntahla dia ni masuk telinga kanan kuar telinga kiri kut. Slow talk dah, marah pun dah...

EIDA: hanya orang macam kita je paham bila hal kita ni dijaja. Terasa la dijaja walau dengan suami sendiri. Terasa sangat tadi maruah saya macam dipijak-pijak. Saya dah cakap tadi, biarlah masalah kita ni, kita sendiri yang tahu, settle. Tak payah nak bagitau orang lain. Diorang mana tau apa masalah kita. Walaupun kelebihan seseorang tu lebih dari kelemahan, kelemahan tu la juga dicari....manusia manusia...

PhatLady on 4 February 2012 at 05:15 said...

sabar yek..kdg2 lelaki nih x peka ape yg sensitif pada kita tp bg dia rasa mende tu xde ape sangat & try bercakap dengan jujur.. saya x penah lagi berdepan ngan situasi macam tu setakat ni. Tapi klu org tanye hubby esp kawan2 dia, dia cuma ckp xde rezeki & ade poblem sikit..tu jer...

lepas ni awk kena la slow talk ngan dia.. sabar k.. ;)

Nia on 4 February 2012 at 05:46 said...

phatlady: tadi dah slow talk dengan dia. Dia dah janji tak buat lagi. Agaknya nak kena letak la satu mata saya kat dahi dia ni...memang la kena selalu monitor.

Siti on 6 February 2012 at 00:35 said...

Salam, Nia...
sabar banyak2 ye...
anggap lah kekhilafannya..
maybe suami Nia terlepas cerita dan tak terfikir perkara tu terlebih dahulu...
sabar2 ek..jangan marah2 lg :-)

 

Waiting for our 'fruit of love' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting