Friday, 24 August 2012

Menyambut Hari Raya aka Baby Dancing

Posted by Nia at 02:25
Salam kawan-kawan...nampaknya masing-masing sibuk makan rendang dan ketupat ya...jangan makan banyak tau kita kan tengah ttc...kena kawal juga pemakanan kan...

Terlebih dahulu, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin...Minta maaf dari hujun rambut ke hujung jari sekiranya ada penulisan saya yang mengguris hati teman-teman seperjuangan sekalian...0 - 0 k..

Raya saya biasa je, beraya rumah mentua...erm...no komen la...rasanya air mata ni banyak sangat bercurah-curah keluar...hurm...

Cuma nak cerita, kebetulan waktu ovulation tu adalah masa raya ke 3...nasib baik la sempat BD juga masa waktu-waktu bising tu...ye la...anak-anak buah hubby ramai sangat sampai pekak rasa telinga...dan-dan masa tu gak BD...wah...memang la susah nak concentrate...hahaha...

Bersyukur juga saya, walaupun tak makan clomid, tapi O tetap memunculkan dirinya...risau gak sebenarnya...walaupun masa makan clomid, O pada CD16, without clomid, O pada CD19...ok la juga tu, lambat 3 hari...doa sangat kali ni dipermudahkan...EW ada, BD time O, cuma telur keluar belah kiri atau kanan wallahualam...nak je cek telur tapi apa leh buat nun jauh di kampung sana...huhuhu...apapun, berserah je la...dan doa banyak-banyak...

Risau sebenarnya dengan tube kanan sebelah ni...kalau telur kuar kat situ berjayakah ia bersenyawa dengan sperma? Hari tu, masa operate, tube belah kanan flow tak laju...dr kata sebab tube saya ni berlekuk lekuk...alahai cam tu lak? Pastu ibu tepon, bagitau cousin yang berjaya preggy tu pun rupanya ada masalah salur fallopio sempit. Then die gi jupe dr pakar kat kajang, dr tu bagi die ubat untuk meluaskan tube...first time saya dengar. Penah tak kawan-kawan tau pasal benda alah ni?

...........................

Tak de idea dah nak tulis apa...nanti sambung lagi k...bubye...

5 comments:

Siti on 28 August 2012 at 07:24 said...

Nia, sy doakan Nia ada rezeki kali ini...insyAllah...

Sy pulak datang period lg pd cd15 :(
kali ni cycle sy pendek lagi..sedihnya :(

PutriesNoora on 30 August 2012 at 01:47 said...

saya lagila..rasanya ovulate raya pertama!hahaha...malam raya ngan raya pertama tu memang tak sempat...lagi2 kat kg tido berlonggok je...huhuhu...tawakal jela..kot2 ada yang gigih bertahan...hehehe..insyaAllah..=)

Azura on 3 September 2012 at 22:11 said...

bley tanye tak... pakar kat kajang tu ape name tempat nyer ek.. tq dear...

Nia on 14 September 2012 at 02:51 said...

Siti: Tq siti..syukur alhamdulillah..rezeki saya sudah sampai...pasni giliran siti pulak k...

PutiNoora: hehe...macam sy duk pikir yg saya O pada hari raya, rupanya O pas balik kampung...nasib baik BD masa tu...Alhamdulillah sudah sampai rezeki

Azura: nnt saya tanya kat ibu ya. ada mama dia send message kat ibu nama parak di kajang tu...

yanty rasul on 21 March 2013 at 20:54 said...

Tiub sy pn sempit..kajang tu kt mn ek klinik nye..klu blh tlg btau or sms sy blh?
0126231427

 

Waiting for our 'fruit of love' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting