Friday, 3 August 2012

Bermulalah kembali CD1

Posted by Nia at 04:22
Hehe...korang nampak kan FF kat sebelah ni...dah ade tanda merah dah...masuk dalam cycle baru..Syukur alhamdulillah, walaupun cycle lepas tak berjaya preggy tapi period dah stabil dah...setiap cycle jadik 30hari. Mudah-mudahan berterusan sampai preggy nanti :)

Pagi tadi bila ambil suhu dan sememangnya suhu dah jatuh bawah coverline, tak ada pula rasa sedih dan keciwa...hehe...macam lain sikit cycle ni...maybe sebab sebelum ni memang tak menaruh harapan yang tinggi kut. Lepas tu, sebelum ni banyak gak berdoa, kalau dapat bad news juga kali ni, moga dikuatkan semangat untuk menempuhi lagi cycle yang seterusnya...

Semalam, saya ada buat research sikit pasal diri sendiri. Cycle tu tak menjadi mungkin kerana;
1. kurang hormon progesteron - ntahla suhu nampak rendah semacam jek...ada kaitan ke..hehehe...pandai2 la wat assumption
2. BD time tidak mengena - kami BD 2 hari sebelum dan sehari selepas ovulation...lagi elok BD ontime la kan...
3. Tube history - sebelum ni kan tube pernah tersumbat, so takut die jadik lagi sebab dah 6 bulan treatment...dr pun soh wat hsg balik...macam nak wat masa bulan posa ni jek la...
huhu...dah la sakit...adoi...

Utk treatment kali ni, saya nak amalkan
1. Susu kambing asli...saya dapat RM4 satu botol,dah order untuk 12 botol...setiap hari minum satu botol..
2. Natural progesteron - untuk tambahkan progesteron dalam badan
3. Hulba Al-Khisbun - untuk bersihkan rahim, mematangkan telur dan tube tersumbat...
tengah order, Selasa baru sampai...

Saya redha je la...yang penting untuk cycle ni pun saya berusaha walaupun tanpa clomid...saya betul2 berharap supaya telur boleh besar sendiri tanpa bantuan clomid. Amin amin ya rabbal Alamin...

8 comments:

Siti on 3 August 2012 at 06:52 said...

Salam Nia...

Sy ni Siti dr blog lama my life pathway tu..hihi sy dh tukar link blog sy..title blog pun dh tukar..gatal pi tukar :p

Sy still follow blog Nia..suka tgk ovulation chart tu..(sy nk buat tapi tak brape mahir lg)...

sy doakan Nia akan memperolehi rezeki yang ditunggu2 ini..InsyaAllah...Amin3x...

sweet tooth on 3 August 2012 at 06:54 said...

hi nia, lama x terjah blog nia :-) we do learn frm past experience kn? Smakin banyak kegagalan, semakin matang menghadapinya. I can see that in your writing. Stay strong dear n don't loose hope.

bonda hazim on 3 August 2012 at 07:54 said...

amiiiiinnn....

Nia on 3 August 2012 at 17:48 said...

siti: oyeke siti, patutla dah lama xpost...bagi la link siti blh kite tukar kat blog list tu...

better wat chart bbt ni, jadi kita dpt kenal badan/hormonal exchange kita cemana...byk je website2 yg explain pasal bbt ni...paling senang,register dulu FF (klik je kat link saya sebelah ni), ambil dulu suhu setiap hari pada masa lebih kurang sama, pastu masukkan data tu...bila dh tau konsepnya yg lain2 dah mudah dah...

sweet tooth: thanks, sekarang ni cuba hadapi dengan lebih tenang dan relax...semalam period tak sedih langsung...maybe sebab dah prepare dan tak berharap sangat kut...

bonda hazim: amin...:) thanks sudi datang jenguk kat sini...

Siti on 5 August 2012 at 01:01 said...

oo xleh trace blog sy walaupun sy tggl komen kt sini eh?..hehe ok2, ni link baru sy..

http://perjalananseorangttc.blogspot.com/

blog masih yg lama, tapi tukar link je hehe jemput lah singgah semula ye :-)

Ina Haireina on 5 August 2012 at 14:46 said...

insyaallah.. semoga ade kejayaan di bulan baik ni..amin..

Nia on 5 August 2012 at 18:30 said...

siti: oh ya, nyanyuk kejap lupa nak tengok dr link...:)

ina: amin..amin...mudah-mudahan dimakbulkan...

Catz Mama on 2 September 2012 at 19:17 said...

salam..nak tanye beli kat mana yer susu kambing rm4 sebotol tu leh bg ctc number supplier x sy nk order gak susu kambing...tq

 

Waiting for our 'fruit of love' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting