Friday, 14 September 2012

At last...

Posted by Nia at 02:04
Saya memohon maaf sekiranya ttcian terguris hati...takpe...pasni tukar ia jadi sesuatu yang boleh motivate diri ok...*hugsss...

Untuk pengetahuan kawan-kawan ttcians, cycle kali ni sememangnya saya cuba secara natural. Dr suruh saya berehat dan datang balik untuk buat hsg test, cek tube sama ada block balik atau tak...Syukur alhamdulillah, maknanya tube saya dah berfungsi dan berjaya membawa spermanya ke ovumnya...

Syukur alhamdulillah, setelah penantian kami selama 4 tahun 7 bulan ini akhirnya berbaloi...Setelah membeli pelbagai upt dan ends up with nothing, tak penahnya nampak apa2 bayang kat sebelah line control tu...at last jumpa faint line juga setelah 2 hari dalay period. Tapi masih lagi was was masa tu... alang alang beli la terus Clear Blue Digital (CBD) akhirnya keluar perkataan pregnant 2-3 weeks...Takutnya awal pagi ngetest hanya Allah sahaja yang tahu...

Saya sebenarnya dah agak juga yang saya dah preggy, melihatkan graf bbt yang menaik seperti di sebelah ni...tapi test upt asik la faint line...tengok perubahan badan pun nampak biasa je, cuma perut dan breast terasa memberat.

Mudah-mudahan lepas ni giliran ttcian juga...ingatlah dugaan ini adalah kerana Dia sayangkan kita...Dia rindu nak dengar luahan perasaan dan meminta kita kepadaNya...semoga kawan-kawan ttcian terus diberikan kekuatan untuk meneruskan perjuangan ini...Allah nak suruh kita doa 100x, sekali kita doa 99x je lepas tu give up. Kan ke rugi tu...Jadi teruskanlah usaha dan berdoa kepadaNya...

Dah buat appointment tadi, saya akan berjumpa lagi dengan Dr pada hari Rabu petang...mudah-mudahan semuanya baik-baik sahaja. Doakan kandungan saya ini sempurna dan membesar sampai saat melahirkan ya...

40 comments:

eyza on 14 September 2012 at 02:57 said...

Alhamdulillah.. akhirnya dah sampai rezeki untuk awak... saya x sedih.. saya hepi untuk awak... moga awak menjaga kandungan dengan baik dan doakan kami yang lain pulak menyusul lepas ni... AMin... Anyway.. Congrats...

pnsusu on 14 September 2012 at 03:40 said...

alhamdulillah..syukur atas kurniaan ini..
Take care ya dear

Sash on 14 September 2012 at 04:08 said...

Alhamdulillah tahniah. Moga rezeki kami dan ttcian yg lain pulak menyusul. Doa doa doa :)

eKa on 14 September 2012 at 04:49 said...

congratz congratz. tumpang happy... doakan kami yg lain ye

A*nY on 14 September 2012 at 05:37 said...

Alhamdulillah...tahniah...

Puan K on 14 September 2012 at 06:23 said...

Alhamdulillah... Tahniah Nia.. Happy sgt ni.. tetiba rasa smangat nak teruskan TTC.. Jaga diri bebaik.. Semoga Allah permudahkan segalanya..aminnnnn... :')

Aida on 14 September 2012 at 07:24 said...

tahniah!..
alhamdulillah..

CIK PUAN TIPAH on 14 September 2012 at 08:09 said...

Nia..
Tahniah. Moga awak slmt hingga bersalin.

Sy harus ber bbt spt awak syor..

ieza on 14 September 2012 at 08:46 said...

Congrates dear alhamdulillah.....
Take care, jage pemakanan k insyaAllah semuanya selamat aminnnn

bonda hazim on 14 September 2012 at 17:40 said...

Alhamdulillah...,Tahniah...jaga diri...jangan lasak sangat tau...rehat cukup ya...

sweet tooth on 14 September 2012 at 18:46 said...

Tahniah dear! So happy for u.... :-)

Little world on 15 September 2012 at 01:07 said...

alhamdulillah dan Tahniah--jaga diri n kandungan baik2--sentiasa berdoa agar dilindungiNYA selalu

mag on 15 September 2012 at 03:44 said...

im happy for u....tahniah...
ingat nak ber BBT dgn bersungguh2la...baru tau badan sndri cmner kan..knkd saya malas ambik suhu...huhu

♥ Ambia Aziz-Suhaimi ♥ on 15 September 2012 at 06:07 said...

Tahniahhhhhhhh

salida amran on 15 September 2012 at 08:37 said...

tahniahhh...

Mummy Chenta on 16 September 2012 at 00:42 said...

alhamdulillah tahniah dear..ALLAH lebih tahu apa yang terbaik buat kita..berkat kesabaran akhirnya berjaya preggy..doakan buat kawi yg still lago berusaha ea..chenta doakan kandungan dear sihat selalu..amin

afrah.hana on 16 September 2012 at 16:46 said...

InsyaAllah. Congrats! ;')

Shu on 16 September 2012 at 21:21 said...

alhamdulillah..congrats & take care..

Wan Nisae on 16 September 2012 at 22:12 said...

syukur alhamdulillah....tahniah syg..semoga sihat hingga melahirkan.....

Sinar Cahaya on 17 September 2012 at 01:05 said...

alhamdulillah...tahniah nia...slmt mnikmati alam hamil..take care yea,dan jgn lupa teruskn blogging...(^_^)

Mrs Sweet on 17 September 2012 at 01:35 said...

Alhamdulillah dan tahniah.. I'm hepy for u, take care ye :-)

Ina Haireina on 17 September 2012 at 04:44 said...

syukur alhamdulillah.. jaga diri baik2..

~ JD on 17 September 2012 at 05:41 said...

tahniah nia!!!!!
take care tau
:)

happy sgt dengar nie!

Siti on 17 September 2012 at 05:59 said...

Nia, sori sgt2...sy baru dpt jenguk blog Nia...Allahuakhbar!!.
Alhamdulillah, akhirnya Allah perkenankan doa Nia...syukur...sy cukup2 gembira dengar berita ni...
tapikan sy mmg dh dpt agak sebab ape tau?..sbb bbt Nia tu hehehe

Congrats Nia!!...i'm happy for u!!

♥ Cherry ♥ on 17 September 2012 at 17:29 said...

syukur! :) take care dear..

Mrs D on 17 September 2012 at 17:57 said...

alhamdulillah..sukaaaa nya dengar..tahniah & take care yer nia..;)

Baby Sokmo on 18 September 2012 at 00:00 said...

salam tahniah nia.. tak sedar je air mata gembire mengalir skali.. akhirnya kan.. man jadda wa jad!hepi 4 u.. doakan kami semua jugak ye :)
http://jommembebelbersama.blogspot.com/

fazlinazrin on 18 September 2012 at 00:49 said...

alhamdulilllah... finally.. taniah..taniah.. semoga selamat hgga bersalin nnti.. take care taw.. jgn wat keje berat²..

PutriesNoora on 18 September 2012 at 19:01 said...

ya Allah..alhamdulillah..happynya...insyaAllah semua selamat...aminnnn=)

ILY on 18 September 2012 at 19:29 said...

Alhamdulillah. Congrats Nia. Perancangan Allah tuh hebat kan? Akhirnya awk pregnant naturally =) takecare dear.

JayFarhana on 19 September 2012 at 19:24 said...

niaaaaaa kite pgnant same2!!!! omg!! *hugsssssss*

chinta... on 19 September 2012 at 23:17 said...

alhamdulillah....akhirnya...maknanya tarikh kawen kita lebih kurang la kan nia..semora rezki kami akan menyusul nanti...aamiin

Zana Adieyza on 19 September 2012 at 23:38 said...

Alhamdulillah.. tahniah dear.. semoga dipermudahkan segalanya.. doakan kami yang masih TTC ni yer..

::EIDA:: on 20 September 2012 at 05:02 said...

Ya Allah.. ida baru bukak blog nia, then baca berita gembira ni.. sangat sangat best!! Tahniahh sayangggg.... Take care okayy! leb leb leb =)


*jgn lupa doakan kami yg masih berTTC ini*

aquagugurl on 21 September 2012 at 03:27 said...

Congrats Nia..rezeki Nia n hubby dah sampai..moga baby Nia membesar ngan sihat sampai dah keluar nnti..hihi

NinaAz on 18 January 2013 at 16:54 said...

Tahniaahhhhhh

prog muten on 11 March 2013 at 10:31 said...

rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
sms:puan nor 0122723104

adz dzariyad on 13 June 2013 at 18:53 said...

assalam sis nia,

fiza nak tumpang tanya sumthing pasal NPC yg sis nia ambil tu...kat mane nak beli ye sis..?


Tqsm,
Truly
Fizza

hazlina azmi on 21 March 2014 at 21:23 said...

tahniah dear....jln2 blogwalking
jemput follow blog i ye
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

prog muten on 10 June 2014 at 20:25 said...

UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
(cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya,(0148004302)

 

Waiting for our 'fruit of love' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting