Tuesday, 19 June 2012

Hati terasa berbunga-bunga walau bukan dengan darah daging sendiri...

Posted by Nia at 17:25
Sementelah saya berada di kampung bercuti, saya menjadi baby sitter kepada anak buah saya, Aish...Seronok menjaganya, comel, geram je tengok dia...pintar pula tu. Gemar bercerita macam-macam walaupun dengan bahasa yang tidak saya fahami. Pandai mencari sendiri pen dan kertas, dan menulis, tapi ntah apa-apa je dia tulis.

Semalam, saya mencuba petua yang diberikan oleh yannie, berkenaan dengan petua bomoh siam yang pernah diceritakannya sebelum ini. Aish tengah bermain waktu tu dan saya bertanya,

Saya: Aish nak baby boy or girl?
Aish: Baby girl.
Saya: Aish nak baby girl or boy?
Aish: Baby boy...
Saya tergelak. Ooo...nampaknya semua perkataan yang berada di bahagian belakang akan disebutnya....hehe...
Saya: Aish nak baby girl or boy or twins?
Aish: Twins...
Hahahaaha...
Saya amik mainan tersebut dan simpan ke dalam beg...
Dia gemar juga bermain dengan pistol, tapi takkan saya nak amik pistol dia kan...so saya cuma amik puzzle yang dia pegang masa tu..hehe...

Harini dah nak balik dah...Diet saya berjaya lagi, tiga hari lepas berat saya 61.6kg, sekarang ni 60.8kg. Wah, satu perkembangan baik ni...InsyaAllah, lepas ni saya akan teruskan diet yang sebelum ni saya rasa mustahil. Apa boleh buat, ibu paksa saya supaya makan malam juga...huhu...sedap sungguh...tapi saya tetap maintain makan sedikit saja...kalau tak, saya akan makan dua pinggan nasi....sabo je kan...apa tak berat badan bertambah2 sebelum ni...

Petang ni dah nak berangkat. Terasa berat je hati ni...tapi apa boleh buat, En suamiku tu tak bagi dah stay lama-lama kat kg...Tak tahan, katanya...Siap gaduh2 manja juga hari tu...huhuhu...bukan ape, dah la saya jarang balik kg, ni pun balik kejap je...nanti raya pun cuti dalam seminggu camtu...Tak pe la...nanti bulan 12 diorang nak ke Singapore, terus turun ke Johor dan Melaka terus ke rumah saya. Bolehlah melepas rindu lagi...Cuma masa tu si Aish ni takde la...ye la...kalau mak bapa dia tak ikut susah juga nak dibawa. Ada kang dia menangis minta balik kan lagi haru...huhuhu...

Ok la...Aish tengah tekun menulis tu...saya nak kacau dia sat...:)

5 comments:

Zana Adieyza on 19 June 2012 at 19:02 said...

semoga ada rezeki awk lepas ni yer.. insyaAllah..

bestnya dpt trnkan berat badan.. zana ni asyik la skip2 diet.. teruk!

salam kenal dr zana.. nice blog dear!

♥ ROS ♥ on 19 June 2012 at 19:14 said...

Wah dh trunkan berat :) cayalah... Moga ade rezeki nnt..amin :)

chinta... on 19 June 2012 at 19:56 said...

wah..bagus2...jeles nye chinta nak diet jugak tapi kelaut je hari2..mcm mana?

Salmi Khairil on 19 June 2012 at 20:45 said...

macam saya selalu jadi baby sitter untuk anak mmbr..suka tambah2 baby lagi saya suka..sekarang pun tgh berusaha mengurangkan berat badan..

Nia on 21 June 2012 at 18:02 said...

zana: insyaAllah, ni first time sy diet ikut peraturan. Fast food pun langsung tak sentuh.

Ros & Chinta: bila dh nampak badan kita bagi positive response, lagi la kita bersemangat untuk teruskan diet, ye tak?

Salmi: seronok kan, at least dapat bermanja-manja biar pun bukan dengan darah daging sendiri. jom diet...

 

Waiting for our 'fruit of love' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting