Wednesday, 2 May 2012

Cycle 3 lepas Laps

Posted by Nia at 02:05
Period. Tak pe lah, at least period keluar dari langsung tak keluar-keluar...Actually minggu lepas saya ada called klinik untuk buat appointment, ingatkan nak start cek telur etc. Tapi malangnya, nurse kat sana suruh saya rehat lagi, for another month, sebab dah makan 2 cycle clomid...Aiyo..boringnya, terasa cam kena soh rehat je..macam tak sabar je nak buat IUI/cek telur/sekutu dengannya, bukan takat makan clomid.

Jadi, azam saya adalah untuk try naturally untuk cycle ni. Memula saya taknak makan vitex, sebab vitex kan fungsi dia macam clomid juga. At last, saya makan juga...haha...bukan main lagi saya ni melawan cakap nurse tu eh...Macam cycle lepas, vitex saya makan 2 biji sehari je, tapi kali ni saya makan 2 biji siang dan malam. Semoga kali ni saya berjaya ovulate.

Untuk cycle ni juga saya puasa makan ayam kecuali ayam kampung. Nak dijadikan cerita, kat MidValley ade la promosi ayam murah, Rm4 je sekilo..So my hubby ni jenis mesti ada ayam kat umah, so dia pegilah beli..Saya dah kata dah dengan dia, kalau nak beli ayam karan tu makan dan masak la sendiri. Saya tak nak makan...Tapi dia tu tak lut ugut juga...dia beli gak...heheh...pastu paham-paham je la..kalau dia nak makan ayam tu dia masak sendiri...hahha...jahatnya bininya ni...Susahlah sebab suami sendiri pun susah nak support bini pasal pantang-pantang makan ni...haiyooo...

Peningnya kepala saya minggu lepas sebab calculation saya duk tak berjaya, so saya berniat. Kalau hari itu saya berjaya selesaikan masalah tu, saya nak belanja anak-anak buah saya makan kfc. Ditakdirkan, saya berjaya la buat semua tu...terus saya teringat dengan niat saya...dah la saya ni tengah pantang, berjayakah saya bila nampak kfc depan mata?

Pantang saya berjaya lepas seminggu...di kampung, banyak juga kenduri yang hidang ayam pun saya tak makan. Saya bangga dengan diri sendiri. (Ceh)...Tapi malangnya kalah pula dengan kfc. Alkisahnya, saya belilah kfc, spend budak2 ni. Memula saya nak makan cheesy wedges je...mana tahan nampak kfc satu bucket depan mata, tengok budak-budak tu berseleranya melahap ayam tu...adoi.... Last-last, saya amik bahagian yang paling kecik dan ngap....terasa bersalah beb...Tapi takat tu je la...balik dari kampung pun saya cuma makan seafood je pun...

Harap-harap la cycle ni membuahkan hasil, Amin

Kun fayakun...

3 comments:

CIK PUAN TIPAH on 2 May 2012 at 17:19 said...

Assalam..
Dah lama tak jenguk blog nia..memasing bz. :)

Bab berpantang ni..try jugak taknak minum coffee atau air yg guna susu pekat..tapi selalu jer terbabas. Tak kuat semangat betul!!

Sherwieyna Muzzawer on 3 May 2012 at 20:11 said...

salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

i'Am LaDY on 8 May 2012 at 17:36 said...

salam...vitex 2 nk beli kat mane ea?susah la nk carik...tlg email kan kat saye buleh x?ni email si.kuninglabu@yahoo.com...tq for sharing ea..

 

Waiting for our 'fruit of love' Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting